Microblading – ennen hoitoa

Kannattaa lukea microbladingistä etukäteen, ja kysyä kaikesta mahdollisesta mitä mieleesi tulee. Kyse on sinun kasvoistasi ja kulmistasi – joten on hyvä jos olet mahdollisimman tietoinen microbladingin eri vaiheista, tuloksista ja kokemuksista, ja tunnet olevasi varma valitsemastasi tekijästä.

Ennen hoitoa otathan huomioon seuraavat kohdat:

  • Aurinkolomat

Jos olet lähdössä aurinkolomalle, kannattaa microblading aika varata joko vähintään kaksi viikkoa ennen lomaa tai vasta muutama viikko loman jälkeen. Voimakas aurinko “haihduttaa” pigmenttiä, ja myöskin palamisen tai voimakkaan ruskettumisen jälkeen ihosi on paranemisprosessissa, jolloin se saattaa olla herkempi kivulle tai vuotaa verta enemmän mikä vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen.

  • Lääkitykset

On joitain lääkkeitä joiden käyttöä ei suositella 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut lääkkeet jotka ohentavat verta, ja näin saattavat johtaa lisääntyneeseen verenvuotoon. Toimenpiteessä ei normaalisti ole kovaa verenvuotoa.

Hormonitasapainoa muuttavat lääkitykset vaikuttavat pigmentin pysyvyyteen.

Jos sinulla on pidempi lääkekuuri, kysythän käyttämiesi lääkkeiden vaikutuksesta microbladingin ottamiseen ennen ajan varausta.

  • Raskaus ja imettäminen

Vaikka microbladingistä ei tiettävästi ole haittaa raskauden tai imettämisen aikana, hormonitasapainon vaihtelu kuitenkin vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen. Ottaen huomioon myöskin yksilöllisen reagoinnin esimerkiksi hoidon alussa kipuun, hoidon pääsiassa tapahtuvan asiakkaan ollessa makuu-asennossa ja verensokeritasapainon mahdollisiin muutoksiin – Boho Beauty ei tee microblading – kulmamuotoilua raskaana oleville. Emme halua aiheuttaa minkäänlaista minimaalistakaan riskiä odottavalle tai uudelle pienelle vauvalle <3 Mutta olet enemmän kuin tervetullut kulmamuotoiluun kun aika on sopiva!

  • Tietyt ihosairaudet

Jos sinulla on kasvoissasi herkistymistä erityisesti otsan alueella, allergista ihottumaa tai  esimerkiksi rosacea / ruusufinni, tai taipumus keloidi-arville, emme suosittele microblading-toimenpidettä. Tämä on kuitenkin yksilö- ja tapauskohtaista, joten kysy asiasta ennen toimenpidettä avoimesti.

  • Allergiat

Jos sinulla on taipumusta allergioihin (esim. hiusvärit) suosittelemme pigmenttien allergiatestausta ennen microblading-aikaasi. Voit tulla halutessasi hakemaan testinäytteen.

  • Alkoholi ennen toimenpidettä

Alkoholi ohentaa verta ja nopeuttaa pintaverenkiertoa aiheuttaen lisääntynyttä verenvuotoa jolloin pigmentti ei tartu kunnolla. Sen lisäksi alkoholi herkistää ihoa, ja toimenpide sattuu enemmän. Paras hoidon ja lopputuloksen kannalta on välttää alkoholia 24h ennen hoitoa.

  • Ihonhoitotuotteet & omega–öljy

Vältä tuotteita joissa on retin a:ta (tretinoiinia). Jos käytät tuotteita jotka sisältävät Retin A:ta, suosittelemme lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista, koskien kulmien aluetta. Myöskin ihonhoitotuotteet jotka sisältävät A-vitamiinia, vaikuttavat pigmentin pysyvyyteen.

Huomioitavaa on myös että sisäisesti nautittavat omegaöljy-tuotteet vaikuttavat verta ohentavasti -> lisää verenvuotoa mikä vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen.

  • AHA – ihonhoitotuotteet ennen toimenpidettä

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka sisältävät alpha-hydroxy-acidia) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme lopettamaan vahvojen anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueella kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

  • Verenluovutus

Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

  • Krooniset sairaudet

Kysy ja kerro rohkeasti kaikista terveydellisestä asioista jotka saattaisivat vaikuttaa microblading-kulmien lopputulokseen.