Microblading kulmamuotoilu

Microblading on pigmentointitekniikka, jolla kulmateknikko tekee ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin manuaalisesti microblading-terää käyttäen pieniä vetoja, jotka sitten täytetään pigmentillä. Tämä tekniikka mahdollistaa semi-pysyvän, luonnollisen lopputuloksen. Pysyvyyden keston ja lopputuloksen kannalta on erittäin tärkeää, että pigmentti laitetaan juuri oikeaan syvyyteen. Liian syvälle tehtynä microblading voi aiheuttaa arpikudosta, ja liian pintaan tehtynä pigmentti ei pysy. Varmista että tekijälläsi on kattava koulutus ja oikea tekniikka hallussa. Kysy lisätietoja käytössä olevista pigmenteistä ja teristä (kuten esim. pigmenttien inci-listat, valmistusmaa, terien alkuperä ja steriilisyys).
Jos et saa kattavaa informaatiota käytettävistä tuotteista ennen hoitoasi, suhtaudu varauksella.
Ammattitaitoisen kulmateknikon prioriteetti on oltava aina asiakkaan turvallisuus.

Microblading kulmamuotoilu koostuu kahdesta hoitokerrasta. Ensimmäisen kerran jälkeen seuraavien neljän viikon aikana kulmat tulevat muuttumaan paljon. On hyvin tärkeää noudattaa saamiasi kotihoito-ohjeita.
Vaikka ohjeita seuraisi, parantumisvaihe voi pitää sisällään kuoriutumista, värin hetkellistä muuttumista, tiettyjen kohtien kulumista, ja sitä ei pidä säikähtää.
Ensimmäinen vahvistuskerta (touch up) tulee olla 4-6 viikon sisällä, jonka jälkeen lopputulos vasta on pysyvämpi.

Riippuen yksilöllisistä tekijöistä (esimerkiksi ihotyyppi) saattaa vahvistuskertoja tarvita useammin jotta kulmat eivät haalistu, esimerkiksi rasvaisemmalle iholle noin puolen vuoden välein. Kuivemmalla iholla microblading pysyy pidempään.
Pysyvyys on siis yksilöllistä, mutta microblading-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin 1-1,5 vuodessa ihokerroksen uusiutuessa.

Toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Tatuoinnissa tai kestopigmentoinnissa väri laitetaan mekaanisesti syvemmälle ihon kerroksiin, jolloin värit myös pysyvät pidempään, mutta toimenpiteet saattavat aiheuttaa arpikudosta ja värit haalistuessaan usein muuttua sinisiksi tai punaisiksi. Tämä johtuu siitä, että pigmentit sisältävät mustaa, punaista ja keltaista eri suhteissa. Riippuen pigmentin koostumuksesta, keltainen väri “haihtuu” nopeimmin, jolloin ihoon jäljelle jäävä pigmentti on sekoitusta mustasta ja punaisesta. Vanhat tatuointivärit ovat sisältäneet raskasmetalleja, joista johtuen yli kymmenenkin vuotta sitten tehty kestopigmentointi saattaa vielä näkyä ihossa. Se ei haittaa microblading-kulmien ottamista, ja muoto ja jälki saadaan useimmiten korjattua luonnolliseksi. Joissain tapauksissa iho saattaa olla niin arpikudoksinen, että se hylkii pintakerroksiin tehtyä microbladingiä. Jos sinulla on aikaisempi kestopigmentointi, ilmoitathan siitä etukäteen jotta voimme varmistaa että microbladingistä on sinulle hyötyä.

Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit, luonnoliset ja pysyvät kulmat. Mikäli haluat ylläpitää kulmiasi, on suositeltavaa ottaa yhteyttä microblading-ammattilaiseesi toimenpiteen uusimiseksi ennen kuin kulmasi ovat kokonaan haalistuneet ensi laitosta.
Microblading on prosessi, johon on hyvä asiakkaanakin suhtautua kärsivällisyydellä ja huolehtia kulmista ohjeiden mukaisesti toimenpiteen jälkeen, kannattaa muistaa että kyse ei ole yhtä helposta tapahtumasta kuin kulmien kestovärjäys. Valitsemalla ammattitaitoisen tekijän jonka käden jälki miellyttää sinua, sekä huolehtimalla itse kulmistasi ensimmäiset viikot toimenpiteen jälkeen saat varmasti unelmakulmasi!