Hoidon jälkeen

Mitä enemmän tiedät eri vaiheista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa eri vaiheisiin:

  1. ihon pintakerroksen parantuminen
  2. kuolleen ihon kuoriutuminen
  3. pigmentin väheneminen
  4. pigmentin palautuminen

Älä epäröi laittaa viestiä parantumisprosessin aikana, jos mielessäsi on kysymyksiä.

  • Heti toimenpiteen jälkeen

Saat mukaasi aina kotihoitopaketin sekä tarkat yksilöidyt ohjeet seuraaville viikoille.

Hoitopakettiin sisältyy myös kulmien after care-voide. Halutessasi saatavana on myös Phibrows Sun&Sweat protection spf50-voide (20e) jolloin esim. treenaamisesta ei tarvitse pitää taukoa.

Tärkeää on pitää iho puhtaana ja mitä vähemmän kudosnestettä pääsee kuivumaan iholle, sitä parempi lopputulos on.

Käsittele kulmia hellästi ja anna kuivuneen ihon irrota luonnollisesti.

Kulmien ympäriltä iho voi tulla herkäksi varsinkin ensimmäisen 24h aikana microbladingin jälkeen. Joskus herkemmällä iholla esiintyy punoitusta heti hoidon jälkeen, punoitus tasoittuu kuitenkin ensimmäisen vuorokauden aikana.

Hoidon jälkeen voi mennä töihin normaalisti, eikä kulmia tarvitse piilotella paranemisvaiheessa.

  • Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia

Ensimmäisen kahden viikon ajan microblading-toimenpiteen jälkeen on suositeltavaa välttää paljoa hikoilua (sauna, uinti, intensiiviset harjoitukset, kylpeminen jne). Uiminen julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin, koska vedessä on klooria. Jokaisen asiakkaan iho on yksilöllinen, ja altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa hidastaa paranemista tai vaikuttaa lopputulokseen.

  • Solarium ja voimakas aurinko

Solariumia ja liiallista auringonvaloa kannattaa välttää 1-2 viikkoa kahteen microbladingin jälkeen. Parantuneisiin kulmiin kannattaa käyttää suojakerrointa auringonvalossa oltaessa.

  • Meikkaus ja anti-aging voiteet kulma-alueella

Ensimmäisen 7-10 vuorokauden ajan toimenpiteen jälkeen suositus on olla käyttämättä meikkiä kulmissa. Anti-aging voiteet myös vaikuttavat pysyvyyteen käytettäessä ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Vältä intensiivisiä voiteita kulmien alueella.

  • Varovaisuus lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa

Älä käy luovuttamassa verta juuri ennen tai heti microbladingin jälkeen. Lisäksi toimenpiteet, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita (esimerkiksi silmäleikkaukset) voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkärillesi ennen hoitoja microblading-toimenpiteestä.

  • Heti ensimmäisen microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen

Pigmentti haalistuu ensimmäisten viikkojen aikana. Käsittelyn jälkeen kulmat ovat noin 40% tummemmat ja 10-15% paksummat kuin parantumisprosessin jälkeen. Tämä on täysin normaalia, eikä siitä tarvitse huolestua. Alussa leikkaus-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touch upin (vahvistuskäynti 4-6 viikon kuluttua) jälkeen. Muistathan varata ajan vahvistukseen ajoissa.